reede, 13. mai 2011

Sõnad

Piiblis on üks suur saladus, mis peitub sõnade taga. Psalmist kirjutab nii, et "Olgu sul rõõm Issandast; siis ta annab sulle, mida su süda kutsub!" (Ps 37:4)??? Niisiis sul võib olla rõõm Issandast, kuid miks pole palvevastuseid, või need viibivad?

Piibel kirjutab: "Mida õel kardab, see tabab teda, aga õigete igatsus rahuldatakse." (Õp 10:24) Kui paljud kristlased mõtlevad, et ju siis ma pole nii õige, minu sõna ei mõju, palveid ei kuulda. Kuid see ei vasta tõele kui sa oled Kristuses, siis sa oled usust õigeks saanud. Mõned ütlevad, et ju siis jääb palvevastus kinni minu enda soovidesse. Aga ka see pole tõde. Jumala sõna kinnitab, et paluge mida te iganes tahate ja see antakse teile.

Jumal ütleb, paluge ja teile antakse. Seega meie vastutame, kas me saame seda, mida me palume, kui meil on rõõm Issandast või "igatsus rahuldatakse". Jumal ei pane meile sõnu suhu, vaid meil tuleb need ise välja öelda.

Me vajame selget sõna ja sihti. Selle abil luua kindel ja selgekujuline kujutis mõttemaailmas, et vaimumaailm saaks selle vastu võtta sel viisil nagu seal asjad käivad. On suur vahe, kas me palvetame, "Jumal, kui sa tahad, tee see inimene terveks" või me palvetame, "Jumal, ma tahan, saa terveks!" Meil peab olema igatsus ja vaimustus - olgem vaimustatud. Jumalariigile tuleb peale käia ehk palvetada täitumiseni (see ei ole korrutamine); meil ei ole vaja oma mõttemaailma petta mõjutamisega (sh maagiaga, mantra, ülemõistuslikust meditsatsioonid). Kuna neis püütakse mõjutada inimlikku vaimumaailma ja sel puhul ei olda ühenduses Jumalaga, vaid kurjade vaimude vaimumaailmaga.

Ole valmis tegutsema kõrgemal tasemel ja selleks: esita oma nägemused ja unistused Püha Vaimule. Kui sa tahad, siis võta eeskujuks kasvõi Mooses. Tema toimis just nii. Muide Jumal noomis Moosest, et mida sa muudkui palud – “mis sa minu poole kisendad? Ütle Iisraeli rahvale, et nad läheksid edasi!” (2Ms 14:1-31) Seega: anna käsk, et meri taanduks! Mida see tähendab? Ütle välja sõnad! Jutlustajate käes on suur mõjujõud, võimupiirkond: öelda sõna. Jaakobus teadis, millest ta kirjutas.

Sa võid usu läbi anda käske olukordadele ja asjadele, muuta inetut ilusaks, parandada kannatajaid ja imed on sinu elus tavalised!

Püha Vaimu võid sa igal ajal kogeda. Mõtle korraks, enne kui sa said päästetud, tegid sa mida? Sa ütlesid välja sõnad. Just siis, kui sõna on välja öeldud (suuga tunnistamine), oled alates sellest hetkest päästetud. Kui keegi solvub kellegi sõna tõttu, siis see takistab solvatut, mitte solvajat. See hoiab solvatud vangis seni, kuni ta suudab andestada. Sõnal on suur mõjujõud.

Kui tihti me kipume unustama, et Püha Vaimul ei ole vajalikku materjali millegi loomiseks sinus enne, kui sa avaldad seda oma sõnade läbi. Samal põhimõttel loodi kogu maailm. Püha Vaim oli ja hõljus vete kohal, kuid tegutses alles siis! - kui sõna oli välja öeldud . (Lk 4:32).

Jumal ütles: tehkem inimesed oma näo järgi (1Ms 1:26).

Sõnal on meelevald (mõjujõud), sellest kirjutab kogu piibel. Peetrus ütles, "ütle, et ma tuleksin sinu juurde" ja me teame, et Jeesus ütles "Tule!" See tegi võimalikuks vee peal kõndimise. Jeesuse poolt tehtud imed said alguse sõnadest. See on vaimulik saladus.

Niisiis, sina vastutad, et su igatsus rahulduks, mitte Jumal. Vastus tuleb sinu vaimu kaudu. Räägi (usu)sõnu. Ütle välja sõnad! Palvetamine on sõnade välja ütlemine. Ja olgu sul rõõm Issandast, siis ta annab sulle mida su süda kutsub! Haara tänasest mõttest kohe kinni - ja olgu sul rõõm Issandas!

Kommentaare ei ole: