kolmapäev, 17. märts 2010

Vatikani eksortsist: pedofiil pole saatana valduses

"Saatan kiusab kõiki - inimesi poliitikas, majanduses, spordis. Ja loomulikult ta meelitab eelkõige vaimulikke, et sa ei peaks olema üllatunud, kui saatan meelitab ka neid kes on Vatikanis. See on tema töö. "

Kui Rev Gabriele Amorth (pildil) seda ütleb, siis ta ei räägi piltlikult. 85-aastane preester peab silmas seda, et inimesed võivad olla kiusatud ja sõna otseses mõttes saatana valduses.

"See ei ole minu arvamus: ma väidan, et kui sa usud evangeeliumit, siis sa usud ka kuradi olemasolu, mida kuradi mõju inimese eludele," ütles ta CNN-le.

Usun kindlalt, "et kuradi valduses on inimesi, ja ... eksortsismil (kurjade vaimude väljaajamine, exorcism) on jõud vabastada kuradi võimust," ütles ta.



Ja Vatikani peaeksortisti töö on kuradi välja ajamine, kui keegi on kurjast vaimust vaevatud. Ta on teinud seda üle 70 000 korra.

Kuid vaimust vaevatute vahel on olemas vahe - kus kurat kasutab kellegi keha ja tegevust - ja kiusab, kus isik teeb kurja saatana mõjul, ütles ta.

Nagu skandaal kogu Euroopas kus laste kuritarvitamises preestreid süüdistatakse Iirimaal, Saksamaal, Austrias ja Hollandis.

Pedofiilia on kiusatus, mitte kurjast vaimust vaevatud.

Ta ei ole kunagi teinud eksortsismi laste ahistatele, ütles ta. "Ma olen teinud eksortsismi mõnele preestrile, kes olid kuradi poolt tülitatud," ütles ta, laskumata üksikasjadesse. "Aga pole vabastanud pedofiile ... kurat ei valda pedofiilie, kuid kurat on neid mõjutanud," ütles ta.

"Neile (pedofiilidele) ei ole vaja kurjade vaimude väljaajamist, inimesi tuleb muuta, tuleb muuta Jumalas, see on see, mida nad vajavad. Nad peavad tunnistama, et nad vajavad tõsist meeleparandust, see on see, mida nad vajavad. Need ei ole kurjast vaimust vaevatud."

Keegi pole nii tugev usklik, et teda ei saa mõjutada, ütles Amorth.

"Ilma Jumala loata ei toimu midagi, ta lubab pühi inimesi, isegi pühakuid, kuradil läbi katsuda," ütles ta.

Kuid ta lisas, et ta täna ei näe kurjust Vatikanis: "Ma näen Vatikanis häid inimesi. Palve inimesed, pühad inimesed. Ma ei näe mingit kurja."



------------------------------------------------------------

NB (varem öeldu)

Nii paavst Johannes Paulus II tapmiskatse kui ka katoliku kiriku preestrite paljastunud teod – laste kallal vägivallatsemine ja pedofiilia – on Amorthi sõnul põrgulise töö. Varem on Amorth öelnud, et vanakurjast olid sisse võetud Hitler ja Stalin.

Amorth on hukka mõistnud ka Harry Potteri raamatud ja filmid, mida ta peab ohtlikuks, sest neis tegeletakse okultismiga ega tehta selget vahet saatanliku kunsti ehk musta maagia ja heasoovliku valge maagia vahel.

Kommentaare ei ole: