esmaspäev, 16. aprill 2018

Aiapidajale

Eestlased on tuntud aiapidamise poolest ja pööravad koduaedadele suurt tähelepanu. Aiapidamine on meile emapiimaga kaasa antud, kas pole? Kuid vähesed teavad, et inimese esimene amet oli aednik.

Jumal lõi Aadama Eedeni aeda. Ta pani Aadama tööd tegema ja harima Jumala loodud aeda. See oli inimese esimene amet. Temast sai aednik kõige täiuslikumas aias.

Eedeni aias ei olnud veel umbrohtu, taimehaigusi, taimekahjureid, millega iga aednik täna paratamatult kokku puutub oma aia hooldamisel. Seetõttu esimese aedniku töö oli kui lust ja lillepidu! See oli täiuslik aed. Selle puud kandsid vilju, mis ei olnud mädanenud, ussitanud ega kärbunud. Need olid perfektsed. Taimed, viljad, aed ja ka inimene, kõik oli täiuslik.

Paljude eestlaste aiad on suurepärased, sageli imetlusväärsed, kaunid ja ainulaadsed. Tõesti, Eestis kohtab äärmiselt palju fantastilisi ja kauneid aedu. Kuid see kõik on suure töö ja hoole tulemus. Mida vaatajad ei näe. Tohutud töötunnid, mida üks hoolitsetud aed nõuab. Selle kõige eest tasub aed iluga!

Siiski kõik ei ole nii roosiline nagu siin jutus juba kirjeldatud, vaid nõuab peale töö veel teadmisi ja vahendeid. Mulad, väetised, seemned, kõik see on üks paras keemia ja maksab. Kui kõrvalt vaataja imetleb, ah kui ilus ja lopsakas taim (!), siis tõenäoliselt on selle kauni ja erilise taime muld samuti eri tüüpi, spetsiaalse väetisega toidetud, vajaduste järgi kastetud ja loomulikult istutatud õige koha peale, - varju, poolvarju või päikse alla.

Võib osta väga kauni taime, aga kui sa istutad selle vale koha peale või ei kasuta selleks õiget mulda, siis see taim jääb heal juhul kiratsema, halvimal juhul sureb välja. On äärmiselt oluline iga taime vajaduste jaoks kasutada sobivat aiapidaja toodet ja teha seda õigel ajal.

Teades kui raske on leida sobivat väetist või mulda või teisi tooteid, kus tihti neid lihtsalt pole müügis või on just ära ostetud kui sa kohale jõuad, siis aiapidaja elu on õnneks lihtsamaks muutunud tänu  internetile, kus kaupu saab tellida, kui leida üles mõni sobiv e-pood. Vaadata välja tooted ja uurida, kas e-pood saadab selle otse koju või kui kaugele tuleb tootele järgi minna. Nüüd jääb vaid asi ära tellida ja ei pea mööda ilma ringi sõitma ning aega kulutama.

Siinkohal üks tore aiapidaja e-pood e-Garden. Sellest poest saab kaupa tellida otse koju või Omniva teenust kasutada kui postipakiautomaat kaugele kipub jääma. Aga kui kaup ostetud, saab ka ise järgi minna, hoiab otsimise pealt aega kokku. Valida saab viie (!) erineva tarneviisi vahel. See peaks sobima ka neile, kes elavad keskustest kaugel ja ei pääse mingil põhjusel tooteid kauplusest ostma. Nii või naa, on iga selline e-pood aiapidajale suureks kergenuseks ja abiks, kus jääb rohkem aega aia hooldamisele ja selle nautimiseks!

Siinkohal ka otseviited, ei pea aega kulutama otsimise peale. Saate kiiresti ülevaate!


VÄETISED


SEEMNED

MULD

MAHETOOTED

TAIMEKAITSE



TAIMEKATTED

LISATOOTED

Kaunist kevadhooaja algust!

Kommentaare ei ole: