kolmapäev, 18. jaanuar 2017

Kuidas käituda rünnaku korral

Mida teha rünnaku korral?

Meid kõiki võivad tabada ootamatud tagasilöögid ja rünnakud. Siinkohal lühidalt tegevuskava, kui te näete, et hingevaenlane püüab teid hävitada või vähemalt proovile panna.

Ta teeb seda kõigiga. Isegi Jeesus pidi läbima need katsed. Ta oli pidevalt löögi all. Ka meid võivad aeg ajalt tabada olukorrad, mille läbi meid süüdistakse kõiges halvas, isegi selles, milles meil ei pruugi süüd olla. Kuid hingevanlane teeb seda veenvalt. Ta teeb seda läbi teiste inimeste. Ta seab neid meie vastu ja veenab kõigepealt neid ja siis kui ta on saanud nende mõtted oma kontrolli alla, kasutab ta neid inimesi meie hävitamiseks. Samas ta hävitab kõike ja kõiki. Ka need, keda ta valis sind ründama. Sellised asjad juhtuvad iga päev. Erinevad on vaid rünnaku raskusastmed. Kui aga teid tabab rajurünnak, siis te niisama lihtsalt sellest tõenäoliselt välja ei tule. Te peate võitlema! Teil ei ole valikut. Te peate tõsiselt võitlema!

"Meil ei tule ju võidelda inimestega, vaid meelevaldade ja võimudega, selle pimeduse maailma valitsejatega, kurjade taevaaluste vaimudega" kirjeldab apostel Paulus efeslastele. (Ef 6:12)

Siinkohal teile 7 näpunäidet, mida te kindlasti peaksite tegema, et lahing võita. 

Esiteks. Kui te näete, et teid tabab rünnak, siis esimese asjana te peate seda teadvustama. See tähendab, et ärge lööge vastu, ärge rünnake inimest (sama õpetas Jeesus), vaid tundke ära, kes on tegelikult selle põhjustanud ja mida täpselt. Tehke vahet inimesel ja deemonil, kes mida ja milleks räägib.

Teiseks. Ärge kaotage meelt. Püüdke jääda rahulikuks, sest ainult siis te säilitate kaine mõtlemisvõime ja suudate olukorrale adekvaatselt vastata. See on vahest kõige raskem teha, sest teid tabab turmtuli, aga usaldage Jumalat, et tal on asjade üle kontroll ka siis kui teie seda enam ei kontrolli.

Kolmandaks. Kutsuge abi. Organiseerige kiiresti omale palvetugi. Võtke ühendust oma parimate sõpradega (kes ikka palvetavad) ja paluge neil palvetada teie olukorra eest. Tehke seda viivitamatult. Sellega te loote endale ringkaitse ja teie eest palvetatakse püsivalt. Jumal näeb selle olukorra tõsidust ja reageerib kohe.

Neljandaks. Jääge usus kindlaks ja jälgige märke. Muutus ei pruugi kohe tulla, olge kannatlik, aga olge veendunud selles, et kui olukord on raske, sekkub Jumal otsekohe. See on tema viis asju lahendada. Ta on alati õigel ajal kohal. Kui te näete muutust, mida te ei oska kuidagi põhjendada, siis teadke, Jeesus tegutseb. Nimetage Jeesust ja usaldage tema on kohal, isegi siis kui te teda ei näe. Seletamatud muutused teeb just tema!

Viiendaks. Jätkake omalt poolt ja tehke kõik mida te saate teha, et olukord laheneks ja te näete kuidas kuri taganeb. Tänage Jumalat püsivalt, tema kiire sekkumise ja abi eest, sest Jeesus muudab iga olukorra. (Ent kuri vaim kostis neile: „Jeesust ma tunnen ja Paulust ma tean, aga kes teie olete?” Ap 19:15)

Kuuendaks. Rääkige sellest. Analüüsige. Ärge nähke ründajas oma vaenlast! Inimesed sageli räägivad hingevanlase mõtteid. (Ja Peetrus viis ta kõrvale ning hakkas teda hoiatama: „Jumal hoidku, Issand! Ärgu seda sulle sündigu!” Mt 16:22) Saatan püüab eksitada igal moel. Mõelge kontekstile, kellele on see kasulik, kes mida võidab. Mõistke, et te ei võitle inimestega. Kurja ja mõtlemist on võimalik ära tunda ja seda tuleb paljastada. Me kõik oleme vaimulikus sõjas ja kurat püüab kõike ja kõiki ära rikkuda ja neelata nagu ütles Jaakobus, aga teie seiske vastu usus ja kasutage usinalt kõiki vaimurelvi, millest piibel räägib ja õpetab.

Seitsmendaks. Tee sellest omad järeldused. Põhjalikud. Tee oma elule revisjon. Mõtle, kas sa saad teha midagi selleks, et see olukord enam ei kordu. Vii otsustavalt sisse meetmed, millega sa saad tulevikus kaitsta sarnase rünnaku vastu. Kindlasti on iga inimese elus mõni müüripragu, mis vajab parandamist, kinni panemist. Leia see üles. Pane see kinni. Koos Jumalaga sa saad teha igast küljest aia ümber. (Ii 1:10) Ehita seda nii hästi kui sa vähegi suudad.

Keegi kindral on kunagi öelnud: tahad rahu, valmistu sõjaks. Kuid see kehtib ka vaimuliku sõjapidamise puhul. Pead olema valmis kõige kurja vastu seisma ja sul peab olema plaan, kuidas sa seda teed.

Loo endale eestpalve võitlussalk, et sul oleks võimalik neid kohe mobiliseerida

Kindlasti sa saad kohe mõelda kes on need paar usaldusväärset lähedast inimest, keda sa saaksid koheselt üles kutsuda enese eest palvetama kui sul midagi hullu peaks juhtuma. Sa ei pea neile rääkima oma lugu, aga sa pead ütlema, et asi on väga tõsine ja sa vajad kiiresti eestpalvet tekkinud olukorra pärast ja enda pärast ja vajadusel ka kellegi teise eest. Võta seda väga tõsiselt. See on võtme tähtsusega.

Isegi Jeesusel oli oma lähedane meeskond, kes pidevalt palvetas tema eest (kuna ta oli pidevalt rünnaku all). Ka sinul peab nii olema. Et sa saaksid viivitamatult abi õigeks ajaks kui sind rünnatakse. Sest see mis on taevas kinni seotud, on seotud kinni ka maapeal. "Tõesti, ma ütlen teile, mis te iganes kinni seote maa peal, on seotud ka taevas, ja mis te iganes lahti päästate maa peal, on lahti päästetud ka taevas." (Mt 18:18). Seetõttu on see võtmekoht. Sul ei ole aega oodata, kuni tuleb pühapäev ja sa paned selle koguduse eestpalvesse. See on liiga hilja. Su olukord vajab kohe eestpalveid.

Murdepunkt või murrangu toob Jeesus. Kelle käes on kogu meelevald, nii taevas kui ka maapeal. Teda tuleb kindlasti kaasata, appi kutsuda, kohepeal nimetada. Ja ta tuleb kohale, isegi kui te teda ei näe, ei saa te kuidagi ära selgitada miks ühtäkki olukord võtab ootamatu - pöördelise suuna ja muutub paremuse poole 180 kraadi. Sa näed, et sina ei tinginud seda, aga see pöördus, toimus pöördeline muutus. Just see on see, mida teeb Jeesus. Kogu au kuulub talle!

Mis iganes juhtub, ärge kaotage pead ja lootust. Iial ärge andke alla!

Ole hoitud

Kommentaare ei ole: