kolmapäev, 18. jaanuar 2017

Kas sa oled piisavalt hea


Kas ma olen piisavalt õige või ei ole on küsimus, mis paratamatult kerkib iga kristlase mõtetes vaatamata tema vaimulikule kasvule. 

Ikka on nii, et me seisame vastakuti teiste inimestega, kelle meelsest sa ei ole üldse nii hea kristlane või õige või hoopis vastupidi, sa oled see, kellest püütakse kõrvale hoiduda, mõistetakse hukka.

Sama sosistab sulle hingevaenlane, kes süüdistab sind ja tuletab meelde kõiki su eksimusi, alates sellest ajast, kui sa siia sündisid ja sul võib tekkida kiusatus mõelda, mida ma veel pean tegema et pälvida Jumala heaksmõistu.

Seetõttu sa iga päev palud andeks patte, mida sa tegelikult oled juba korduvalt andeks palunud. Jumala vaim ütleb, aga "See on juba kustutatud! Miks sa seda teed?" Aga hingevaenlast uskudes sa muudkui palud ja palud ja palud andeks neid tegusid. Seda ei ole vaja teha!

See viib sind meeleheitesse ja sa võid kaotada pääste kindluse ja usu. Seda saatan püüabki teha, muuta sind ebastabiilseks, kõhklevaks, kõiges ja eelkõige oma isiku suhtes, kas ma olen ikka piisavalt hea ja õige, et pääseda. OLED!

Ära usu teiste inimeste kohtu mõistmist ega saatana süüdistusi, deemoni mõtteid, mida ta sulle pähe paneb. Usu mida piibel ütleb sinu kohta, mida tegi Jeesus, mida see sinu jaoks tähendab ja muutis. See on fakt. Seda ei saa eirata isegi saatan. Tuleta endale alati meelde, millest tuleb sinu õigus?

Kuidas sa said olla piisavalt õige juba siis, kui sa said kristlaseks ja päästetud? Kogu selle aja ja tulevikus, ei ole ju Jumal sinu suhtes oma otsust muutnud! Miks?

Kas sa tead ikka, millest tuleb sinu kõlblikus ja õigus?

Ei loe mitte midagi asjaolu, kui kaua sa oled kristlane olnud, vaid kogu see aeg loeb vaid üksnes see, et sa oled õigeks mõistetud ja seda sa ei omandanud seetõttu kui hea kristlane sa oled, vaid seetõttu, et Jeesus on õige. Jeesuse õigusest tuleb ka sulle õigus. Ükskõik mida sa ei mõtle enda alahindamisel, - kui väärtusetu sa enesele ei tundu, siis ometi sellele vaatamata, see ei muuda sinu staatust, sinu õigust, sa oled õige! Õigeks mõistetud selletõttu, et Jeesus on seda väärt. Sinu õigus on Jeesuses!

SA OLED PIISAVALT HEA!

Sa võid alati öelda: minu õigus tuleb Jeesuse tõttu, tema isiku tõttu, mida ta on teinud.


Siinkohal lisame hästi sõnastatud postituse:

SA EI SAA ISEENNAST KVALIFITSEERIDA
David Wilkerson
January 18, 2017

Kui Saatan püüab sind veenda, et oled väärtusetu kuju elama koos Jumalaga ja teenima Teda, siis sa tead, et see ei vasta tõele. Samas võib sul siiski olla raske olla täiesti kindel, et Jeesus on sind puhtaks teinud ja enese ette seisma seadnud, et Teda ustavalt teenida. Ometigi, Jumala Sõna ütleb, et nii on!

„Et te käiksite Issanda vääriliselt talle kõigiti meeldida püüdes, kandes vilja igasuguses heas töös ja kasvades Jumala tundmises ning saaksite vägevaks kogu väega tema kirkuse tugevust mööda kõigeks püsivuseks ja pikaks meeleks, rõõmuga tänades Isa, kes teid on teinud kõlblikuks osa saama pühade pärandist valguse riigis, kes meid on kiskunud välja pimeduse meelevallast ja asetanud oma armsa Poja kuningriiki, kelles meil on lunastus, pattude andeksandmine.“ (Koloslastele 1:10-14). Kreekakeelne kokkuvõte sellest salmis on: „Isa on muutnud meid sobivaks, väärtuslikuks ja kvalifitseerituks iseloomu poolest; piisavalt heaks, et saada osa valguse pühade pärandist.“

See, mida Jeesus ristil tegi, kvalifitseeris sind saama osa igavesest pärandist. Ja kui Jumal on sind kvalifitseerinud igavese elu vääriliseks, on Ta loonud sind sobivaks ka oma loomuse poolest. Sa võid ju võtta jumalariigi tööst või teenistusest aja maha, püüdes end sobivamaks muuta, kuid see pole lihtsalt võimalik. Jumal ei lepi kellegi õigsusega väljaspool Tema Poja, Jeesuse Kristuse õigsust.

Sa ei saa kunagi osa Kristuse õigsusest selle nimel vaeva nähes, mistõttu lihtsalt usu ja usalda, et Jumal on selle sulle juba andnud. See saab su osaks usu kaudu. Sa mitte ei saa ainuüksi päästetud usu kaudu, aga sind ka pühitsetakse, mõistetakse õigeks, tervendatakse ja hoitakse alal usu kaudu. See kõik sünnib läbi selle, kui usud, mida Jeesus on sinu heaks teinud.



1 kommentaar:

Anonüümne ütles ...

Jumal ei lepi kellegi õigeks mõistmisega väljaspool Tema Poja, Jeesuse Kristuse õigsust.
Sa mitte ei saa ainuüksi päästetud usu kaudu, aga sind ka pühitsetakse, mõistetakse õigeks, tervendatakse ja hoitakse alal usu kaudu.
See kõik sünnib läbi selle, kui USUD, mida Jeesus on sinu heaks teinud RISTIL on.