teisipäev, 13. september 2011

Kes on jumalamees?

Keegi on ära lugenud, et fraas "Ja Jumal ütles Moosesele: tee" kordub Moosese raamatutes vähemalt 50 korda. Jumal andis Moosesele käsu tee seda või tee teist ja need olid erinevad käsud. Mitte nii nagu lapsevanememad ütlevad lastele viis korda enne, kui laps üldse tähele paneb, et vanem räägib temaga rääkimata korralduse täitmisest. Sama palju kordi kordub ka fraas „Ja Mooses tegi...“ Ja Mooses tegi nagu Jumal oli käskinud.

Me oleme kaugel sellest. Pigem on nii, et kui Jumal ütleb midagi meile, siis sama palju kordi me vaidleme vastu ning leiame põhjused, miks mitte teha seda, mida Jumal ütleb.

Jumal otsib sellisel viisil ühe või teise töö jaoks sobivat inimest ja kuuletumine on otsustava tähtsusega, mille alusel Jumal valib välja kellega koostööd teha. Kellega ta saab arvestada. Kes ei vaidle vastu. Kes kuuletub ja usaldab. Kelle kohta võib Jumal öelda nagu Mooses raamatutes: „Ja Jumal ütles tee“ ja „Ta tegi nii nagu Jumal ütles.“

Filipi 2 salm 21 kirjutab: Kõik taotlevad ju enda oma, mitte Kristuse Jeesuse oma. Mida tähendab laitmatu elu? Kui me teeme kõik nurisemata ja vaidlemata, et me oleksime laitmatud ja puhtad, veatud Jumala lapsed, keset põikpäist rikutud sugupõlve, kelle seas me paistame nagu tähed taevas (Fl 2:14-16).

Suuri Jumalamehi mõõdetakse nende Jumala tahtele alistumise järgi. Pane kirja, mida Jumal ütleb just sulle, aga jäta lahter ka selleks, kuhu pane kirja tehtud teod. Kas sa kuuletusid Jumalale ja tegid seda mida ta ütles? Kui sa seda teed, saab Jumal valida sind ja teha sinu läbi imelisi asju, sest Jumal otsib neid, kes on kuulekad.

Kommentaare ei ole: