laupäev, 28. mai 2011

Parim viis reisimiseks

Matkaauto rent on kahtlemata palju parem võimalus reisimiseks et näha huvitavaid kohti, kui reisida lennuki või laevaga.

Eks igal reisiviisil ole omad head ja vead, aga minu arvates matkaauto teeb kõigile pikalt ära. Caravan loob võimalused, mida inimene hakkab väärtustama alates neljakümneselt, eelkõige mugavused ja oma elukoht. Varustus, riided püsivad riidepuul sirged, tehnika, külmkapp jahedate jookidega ja toiduga kogu aeg käepärast, duššinurk eriti suvel on asendamatu ja loomulikult wc, ei pea tundide viisi otsima sobivat kohta või metsatukka ;) Kui oled noor, siis iga päev telgi lahti võtmine ja kokkupanek ei valmista mingit erilist probleemi ja ongi lahe, aga keskeas mõtled teisiti. Karavaniga reisides ei ole vaja asju autost välja tassida ja jälle tagasi laduda. Suht tüütu, kui sul on suur pere. Karavanis keerad lihtsalt ukse lukku ja lähed. Kui aga valida kas rentida matkaauto või karavan, siis mina eelistan ikkagi caravani, sest selle saab auto küljest lahti ühendada ja võimaldab külastada reisi ajal ka paiku, kuhu suure masinaga ei mahu või teeolud on keerulisemad. Iga küla- ja metsateele autoelamuga ei sõida, aga caravani pargid ära ja väikse autoga saad igale poole.



Kui aga pole huvi külastada kõikvõimalikke heas mõttes urkaid looduses, siis sobib suurepäraselt karavanist suurem autoelamu. Ööbimiskoha leidmine pole üldse probleem ja hotellide broneeringud ei mõjuta reisi, ööbid seal ja ajal kus tahad ja kaua tahad :) Söögikohtade otsimine jääb ära, kuna köögis saad kenasti keeta suppi või kasvõi kooki küpsetada lastele. Mida sa hing veel ihkad! Lastega on see teema vaata et eluküsimus, need küsivad ju iga kahe tunni pärast süüa. Siis seda "jama" pole. Pead auto kinni, teed lõuna ära ja läks jälle edasi! Kõik on häpid ;) Matkaautos juba igav ei hakka, telekas ja multimeedia ja arvuti, mis kõige tähtsam, internet võib olla kogu aeg sees, ilma milleta mina küll elu ette ei kujuta. Lihtsalt elame infoühiskonnas ja minu töö ja elu on sellest sõltuv, see annab ka reisi ajal hea võimaluse uurida järgmise linna või piirkonna kihvtid kohad külastamiseks. Kaardi pealt neid ei leia. Muidugi võib nüüd mõni öelda, et mis takistab seda tegemast enne reisi? Ausalt öeldes, ei jõua, ei viitsi ja pole aega! Reisil võtad selleks ekstra aja ja uuridki, mida näha saab? Milline melu ja põnevus on arutada koos järgmist sihtkohta :))) Matkaautoga reisimine on kindlasti odavam kui hotellides ööbimine, eriti seltskonnaga, tubade broneeringud ja ebamugavad hotellide kitsendused, kus ei saa pere ühes toas olla, vaid peab ööbima eraldi tubades. Milleks?! Karavan võimaldab reisida odavamalt. Ärkan üles siis, kui tahan. Ei pea tuba vabastama iga päev juba 12-neks. Matkaauto rent on parim viis pere või seltskonnaga reisimiseks, et nautida ilusaid kohti, kuhugi pole kiiret ja sõida kuhu tahad ja millal tahad! Kõik eluks vajalik on käepärast, eriti pere elu ja kõigi lõputuid nõudmisi arvesse võttes. Ja suvi on parim aeg seiklemiseks. Sõida koos sõprade või perega puhkama!

Kommentaare ei ole: