teisipäev, 1. märts 2011

London 2012 logo Zion

Iraan leiab, et Londoni 2012 olümpiamängude logo on rassistlik, kuna sellest võib välja lugeda sõna "zion". Iraani meelest tuleb logo kujundada uuesti.





London 2012 logo disain koosneb viiest osast ja neljast numbrist, kuid esineb mitmes värvitoonis. Tegelikult on logol näha üksteise otsa kuhjatud sakilise kujuga numbrid 0, 1 ja 2, millest tekib kokku "2012". Logo on paljudele tuntud ja valmis juba aastal 2007.

"Me oleme väga üllatunud selle hilise kaebuse üle" teatas vastuseks Londoni orgkomitee, "Londoni logo kujutab aastaarvu ja ei midagi muud".

Iraani kaebuse on allkirjastanud Iraani olümpiakomitee juht Mohammad Aliabadi ja tema abi Bahram Afsharzadehi, kes põhjendasid, et "sõna "Zion" [Siion] kasutamine on logo olümpiamängude kujundaja õel ja pahatahtlik tegu."

Kui Iraan väidab, et nende jaoks sõna "siion" on pahatahtlik, siis tekib küsimus, mis tunne on Iisraeli sportlastel tema kõrval võistelda? Siit võiks ju edasi nõuda, et Iisraeli sportlased ei tohi võistelda koos araabia riikide sportlastega või veel enam, moslemitega.

Olümpiamängud on olnud korduvalt poliitilika mõjutamise vahendiks, aga Iraani võiks näidata oma paremust pigem võisteldes, kui me peame silmas olümpiamängude ideid.

Viimasel ajal on islamistlikud režiimid ja ekstremistlikud rühmitused aktiviseerunud kogu maailmas (imbudes organisatsioonidesse), siis vahendeid valimata, püüdes tõmmata kogu maailma tähelepanu, et suurendada islami mõju, kehtestada islam kogu maailmas. Nende lõplik eesmärk on hävitada Iisrael ja keelata kristlus.

Olümpiamängude ametlik lehekülg: London 2012

Loe lisaks: Iran threatens Olympic boycott over

Kommentaare ei ole: