reede, 11. märts 2011

Kuidas meid internetist otsitakse

Siinkohal väike uurimus sellest, kuidas internetis otsitakse Eestit. Tabeli tipus on otseloomulikult "estonia", mida globaalselt otsitakse 673 000 korda kuus!

Järgneb rida märksõnade fraase nagu "tallinn estonia", "estonia tallinn" või "tallinn in estonia" 18 100 korda kuus. Oluliselt vähem, aga siiski ka väga suures mahus otsitakse "capital of estonia" või "estonia capital" 12 100 korda.

Sellele järgneb "estonia map" või "map of estonia" või "map estonia" ja "estonia on map" ja "estonia on the map" 9 900 korda kuus.

4400 korda päritakse "estonia weather", "weather in estonia" ja "weather estonia".

Eesti mehed, pange tähele. Sellele järgneb, oh üllatust - "estonia women" 3600 korda ja sama palju pakub huvi ka "estonia sex" või "sex estonia".

Alla kolme tuhande korra kuus "air estonia" ja "estonia flag", "flag of estonia" ja "flag estonia".

Alles nüüd järgneb majutus "estonia hotels", "hotels in estonia", "hotels estonia" 2900 korda, mis on hotelli turundajatele oluline info. Samavõrd kordi päritakse, kus asub Eesti ehk "where is estonia", "estonia country", "visit estonia" ja "estonia travel". Aga ka "travel to estonia" ja "travel estonia".

Ilmselt veel ei teata seda, et Eestis kehtib Euro ja seetõttu otsitakse 2400 korda ka "currency in estonia", "currency estonia" ja "estonia currency". Nii palju teab maailm Eestist!

Tekkis idee läbi viia internetiturunduse eksperiment. Sai koostatud teemaleht Estonia, sellele on koondatud olulisemad teemad. Saab näha, milline on veebiliiklus, kust see tuleb, kes need on, mis neile tegelikult huvi pakub ning mis valikuid nad edasi teevad. Kui mõne kuu pärast koguneb piisav hulk andmeid, siis on mida analüüsida. Loodetavasti õnnestub luua veebikasutaja profiil, aga eriti suuri lootusi sellele ei panusta.

Jääb väid soovida: Tere tulemast John!

Kommentaare ei ole: