reede, 14. jaanuar 2011

"Ma ei tunne teid."

Alavääristamine on kõige tavalisem kiusatus, mida hingevaenlane kasutab kristlasete vastu. Kui Peetrus ja Johannes olid suurkohtu ees, siis läks asi veelgi kaugemale, neid ähvardati. Suurkohus keelas jüngritel rääkida ja õpetada Jeesususe nimel. Seda tehakse veel täna, kui te õpetate, aga te pole teoloog. Aga Jumal näeb ja teab kõike.

Enne lõppu rääkis Jeesus jüngritele tähendamissõna viimsest kohtust. Tema rahvas kogutakse ja toimub eraldamine, lambad eraldatakse sikkudest. Lambad seab ta paremale käele ja ütleb tulge siia, minu Isa õnnistatud. Aga ta ütleb midagi ka vasakul käel olijatele. Need hüüavad "Issand ava meile," aga ta vastab "Tõesti, ma ei tunne teid". Kuid lambad kuulevad ta häält, neid tuntakse ära igal ajal.

Ärge ehmuge, kui inimsesed ei usu teid. Ärge kohkuge, kui teid halvustatakse, sest te pole mõne mehe arvates mitte keegi. Mis siis?! Tuletage meelde, et vaid Paulus oli teoloog, aga teised jüngrid olid lihtsad ja õppimata mehed. Nii on enamus jüngreid, ka mina - ja võibolla ka sina. Paluge, et Issand avaks teie mõistust kirjadest aru saama ja õppige Issandat veel enam tundma.

1 kommentaar:

Kersti ütles ...

Tere, Margus! Nägin Sind täna kirikus ja olid kuidagi nukker. Siis tekkis mõte küsida /uurida kuidas elad, millega tegeled. Tulin siia ja ei saa väga hästi aru, millest jutt käib. (ilmselt on mingi asi tagaplaanil, mis on selle ajendanud).

Aga kas Sa ei arva, et hingevaenlase suurim kiusatus kristlaste suhtes on hoopis uhkus, see oli see sama patt, mille kaudu Saatan ise ükskord langes. Alandlikkuse puudumine teisisõnu. Sest enne langust läheb süda ülbeks ja enne au on alandus, nagu õpetussõnad ütlevad.

Kuidas muidu läheb? töörindel? Ma mingitpidi olen Su "saatusekaaslane"--võtsin 31., detsembril end töölt lahti, et oleks aega rohkem Jumala ligiolu otsida, seda millest täna räägiti. Tahtsin korteri maha müüa ja maale kolida, aga tundub, et Jumalal on pisut teised plaanid.

Et tegelikult võib see suureks õnnistuseks olla/tulla, kui palju vaba aega käes on.

Mis seal ikka ehmuda, kui inimesed ei usu :-) Mind pole 1,5 aastat usutud, main streami poolt vähemalt mitte. Ja ega siin muud lahendust polegi, kui seda, et Jumal oma väega ühel päeval sekkub ja näitab, et oli õige tee (kui oli). Nagu Eelija, kes oli väga hirmunud, aga kelle ohvri ainsana Jumal põlema süütas.

Taavet kinnitas end Jumalas, kes andis talle oma kogetavat ja tuntavat ligiolu näha, tunda, kombata. Ja seda teen minagi juba kuude kaupa. Kinnitan end Jumalas ja kogen Tema mõõtmatut armu. Ja soovitan Sullegi, kui tuju nulli läheb. Või ka kui meel rõõmus on :-)

Ole õnnistatud, Sina ja Su pere!
Kersti