esmaspäev, 27. september 2010

Jumalariik ei ole ihnutsemine

Teavas ei ole mitte ühtegi odavat asja (ma ei räägi esemetest). Taevas on kõik kallis! Kallihinnaline. Kus müürid on jaspisest ning linn ise puhtast kullast (Ilm 21:18). Selle linna aluskivid on ehitatud igasuguste kalliskividega. "Esimene aluskivi on jaspis, teine safiir, kolmas kaltsedon, neljas smaragd, viies sardoonüks, kuues karneool, seitsmes krüsoliit, kaheksas berüll, üheksas topaas, kümnes krüsopraas, üheteistkümnes hüatsint, kaheteistkümnes ametüst," kirjutab Johannes oma nägemuses uuest Jeruusalemmast. Linna tänav on puhtast kullast!

Seda on isegi raske ette kujutada kui rikkalik see kõik on! Kuid see on väga väärtuslik. Taevas ei ole kohta tasuta asjadel. Asjadel, mida antakse muidu või peale kauba, et sa vastu võtaksid. Jumala asju ei pea müüma. Need on nii head, et need haaratakse lennult. Nagu soojad saiad pagariputkast hommikul, millest ma mööda kõnnin, kui poega lasteaeda viin. See saialõhn levib kaugele ja eritab inimeste meeli nii, et kui nad jõuavad lähedale, on neil tahtmine nii suur ja vastupandamatu, et nad ostavad kaasa. "Meie oleme ju Kristuse hea lõhn Jumalale nii nende seas, kes päästetakse, kui ka nende seas, kes hukkuvad" kirjutab 2Kr 2:15.

See et Jumal kellegi patud andestas, ka see ei ole tasuta. Kuigi meile võib jääda mulje, et see on muidu. Kui selline arvamus on, siis me pole üldse asjast aru saanud. See et Jumal päästis mind, ei olnud mulle tasuta! Selle eest on makstud. Kalli Jeesuse vere hind. Valatud. Lunastatud. Makstud! Iga asi läheb midagi maksma, kuid ka iga patt tuleb kinni maksta. Me saame Jumalale minna kalliks maksma, aga ei peaks. Me peaksime hoiduma kurjast.

Ka põrgusse ei saa keegi tasuta! Põrgusse saamiseks peab inimene kvalifitseeruma. Kas on patt või pole pattu. Tunnus on patt. Kui sul pattu ei ole, siis sul ei ole põrgusse asja. Kui sa elad patus, siis sa lunastad selle pääsme. Mida enam sa pattu teed, seda ägedama koha sa põrgus saad. Kuid ka see on piin. Eriti piinatakse seal vaimulikke, kes olid Jumala sulased, saatana vastased, kuid kaotasid oma näo ja elu. Kes langesid usust! Need on saatana lemmikud. Kuid nad maksid kinni oma põrgukoha. See on patuga makstud.

Kuid inimesed tahavad saada ilma. Nad tahavad kõike saada ilma rahata. Inimesed mõtlevad et tasuta on tasuta. Tegelikult pole ju mitte midagi tasuta loodud. Selleks on kulunud aeg! Aega ei ole tasuta käes! Meil on piiratud aeg. Kõike muud te saate osta, aga aega osta ei ole võimalik. Kuid aega on võimalik kinni maksta. Seetõttu kui keegi midagi teeb või loob, siis see ei tule tasuta kätte! Ta annab selleks oma aja.

Jumal lõi maailma, siis selleks kulus 6 päeva ja seitsmendal päeval Jumal hingas tegudest. Ja vaata, see kõik oli väga hea. See ei olnud odav! See ei tulnud tasuta! Jumal võttis selleks aja et luua maailm. See läks talle midagi maksma. Meil on raske seda mõista. Aga ka Jumal töötas pingsalt. Maailm ei ole tasuta tehtud!

Jumal panustab täna senisest enam ja enam asjadesse, mis on väärtuslikud. Kallid! Väga kallid! Kõik jumalameeste poolt tehtud asjad on kallid. Väga väärtuslikud. Me oleme vastutustundetud, kui me arvame, et me saame need lunastada viisil: küll Jumal tasub sulle! Muidugi. Jumal maksab. Ta ei jää võlgu. Kuid kui tuleb maksta, siis see ei ole ilma saadud. Selleks on antud aeg. Jumalariigis pole aega. On üks lõputu olevik. Kuid meie elu on ajas ja ruumis, mille piires meil on antud võimalused. Igal ühel oma. Iga üks omab kutsumust ja andi, millega teenida Kristust. Jeesus maksab ka palka! Kord saavad kõik kätte oma palga. "Kui kellegi töö, mis ta on ehitanud, jääb püsima, siis ta saab palga," 1Kr 3:14. "Ärge siis heitke ära oma julgust, mis saab suure palga!" (Hb 10:35)

Jumal panustab täna senisest enam kui kunagi varem asjadesse, mis on väärtuslikud. Jumalariigi töös pole midagi odavat ega tasuta. Kõik on kallis! Ka aeg on kallis. Pidage aega kalliks. Pidage kalliks aega, mida inimesed ohverdavad Jumalariigi töös! Ükskõik milline see töö on, mida inimesed teevad, ei ole meil õigust öelda, et see on liiga kallis. Taevas on ainult kallid asjad. Ka kõik hinged on kallilt ostetud. Seal ei ole midagi tasuta. Mingeid kampaaniaid ega allahindlusi ei tehta! Mingit kauplemist hinna üle ei ole! Kõigel on oma hind. Jeesus maksis oma elu hinnaga iga ühe eest, kes tahab saada päästetud. See on väga väärtuslik. Me ei saa kaubelda Jeesuse vere hinna üle, et see on liiga kallis, kas odavamalt ei saa? Küll aga me tahame kaubelda Jumala asjadega. Iga sulane on oma palka väärt. Kui me arvame, et ta peab hinnaalandust tegema, siis me oleme asjadest üldse valesti aru saanud. Kristlaste elu ja töö läbi saab avalikuks Jumalariik, kes on tema esindajad ja kutsutud tegema asju, mida nad siis teevad, mille läbi saab avalikuks Jumala AU! Kogu au kuulub Jumalale.

Jumalariik ei ole ihnutsemine ja koonerdamine. Küll on aga Jumala riik kauplemine. Kauba müümine, aga mitte kauplemine hinna üle. Talendid jagati kõigile, kuid kõige enam sai tunnustust see, kes teenis rohkem, mitte see, kes ihnutses ja mattis maha (Mt 25:24)! Jeesus rääkis sellest oma sulastele. Selle kaudu teame ka meie, kuidas tuleb hinnata kristlaste tööd. Jumal tahab neid õnnistada ja ülekülluslikult. Et neil oleks jagada neile kellel pole. Jumalariik ei ole vaesuse riik, kuigi Taevas on vaeseid rohkem kui rikkaid varakuse poolest. Ometi ei ole Jumalal mitte millestki puudu ja kui teil on igatsused, siis paluge. Paluge lõikuse Issandat, kes on hea ja annab teile külluslikult ega keela mitte kellelegi.

Kui minu lapsed planeerivad oma tegemisi, siis vahel olen ma osaline nende asjades, kuid nii nagu ikka, kipuvad asjad ununema. Siis nad tulevad minu juurde ja ütlevad: isa, sa ju lubasid! Sa võid alati minna oma Jumala ette ja öelda: "Jeesus, sa ju lubasid!" Jeesus ei unusta ära nagu mina kipun tegema, kuid Jumal soovib, et me temaga suhtleksime ja paluksime mida me vajame. "Ja kõike, mida te iganes palves palute uskudes, seda te saate." Mt 21.22.

Kommentaare ei ole: