kolmapäev, 28. juuli 2010

Sul on arvutiviirus? Palveta sobiva jumala poole

E24 avaldab artikli teemal: Kuidas kaitsta oma arvutit uue viiruse eest, mis ähvardab tühjendada Windows Exploreri kasutaja pangakonto. Pakub artikli lõpuks välja ka praktilised nipid kaitsmiseks, kuidas siis seda reaalselt teha saaks! Kuid üks nendest soovitustest on väga kummaline. Toon need nipid allpool ka ära.

Aga mul tekkis 4 punkti suhtes küsimus, kust inimene ikkagi teab, millise viiruse puhul kuhu oleks õige palvetada?

Kuna sellele vastust artiklis ei ole, siis peab igaüks isikliku katse eksituse meetodi abil uue viiruse läbi testima. Et siis milline jumal pakub abi ja milline ei tegele selle uue viirusega, kes armastab teie pangakonto mammonat.

Mina tean seda, et Jeesus on Issand. Aga kas tema Püha Vaim tahab olla elutus asjas nagu näiteks sülearvuti? Inimeses küll - ta tahab elada, nagu näiteks mina või sina, kes sa seda postitust loed.

Hiljuti puutusin kokku ühe troojaga, kes oli ennast ühe arvuti süsteemi mõnusalt sisse seadnud ega kavatsenudki sealt kustuda vaatamata tõrjeprogrammidega skanneerimisele. Tuli plats puhtaks lüüa! Minul küll nii suurt usku ei olnud, et palvetamise abil viirusest vabaneda. Abiks on ikkagi IT-spetsialist ;)

E24 arvates, kodustel kasutajatel on väga vähe alternatiive:

  • keelata ikoonide näitamine (Microsofti poolt pakutud tööriista abil)
  • administratori õigustes arvuti kasutamise limiteerimine
  • viirustõrje koos pideva uuendamisega
  • palvetamine sobiva jumala poole
  • alternatiivsed operatsioonisüsteemid

Aga mida ma soovitan?
  • Kasutage Mozilla Firefox brouserit, see on palju turvalisem, see on kirjutatud nn vabakoodiga, kus kõik maailma targad kes tahavad, saavad selle arendamisel kaasa lüüa ja asi ongi palju turvalisem. See on ka palju kiirem programm kui IE.
  • Ostke tasuline viirusetõrje!!! Odavam tuleb osta 30-50 UDS eest litsents aastaks ja panna peale veebikaitse, kui loota tasuta versiooni peale ja siis iga viiruse avastamisel maksta kinni IT-spetsialisti töötunnid, mis tal kulub selle eemaldamiseks, kuna programmid on jõuetud.
Muidugi on tore IT rahvale tööd pakkuda, aga kõigil on MASU aeg! Kõigil tuleb leib lauale raskelt. Seetõttu, kui te soovite säästa, siis kasutage tasulist programmi, mis kaitseb ka internetis levivate viiruste ja ohtude eest.

Näiteks Avira ja NOD32 on päris head, aga Avast jääb nõrgaks. Norton teeb arvuti aeglaseks, võtab palju ressurssi. Ma vist olen paljud tuntud progammid ära proovinud ... Kui keegi tahab küsida, siis kirjutage mulle e-post. Aga moodsad viirused ei kustuta enam teie faile ega riku ketast, otse vastupidi, nad soovivad teie arvutit kasutada ja hangivat teie kohta infot, seda püsivalt. Neil on võime paljuneda ja sageli te ei märka üldse, et teid jälgitakse või kopeeritakse teie infot või salvestatakse teie ajalugu. Info maksab!

Kui te olete veebilehitseja ära vahetanud ja seadistanud ka uue tasulise viirusetõrje, siis nüüd palvetage, et te ei satuks kiusatusse. Ütleks nii: alistuge Jumalale, pange vastu klikkimisele, siis ta põgeneb teie juurest!

Kommentaare ei ole: