kolmapäev, 16. juuni 2010

Mammon

Võimalik et mitmed Kristliku Mõttevõra blogi külastajad on juba märganud, et postitused ei ole olnud väga regulaarsed ja mõni ehk mõtleb, et mis on juhtunud? Siis ütlen siinkohal kohe ära, et midagi pole juhtunud. Teenin perele elatist - mammonat ning kõik on korras. Ka vaimulikus mõttes on kõik hästi.

Kristlase elu kohta ei kehti ainult meeldivad kirjakohad ja tõotused, vaid tuleb arvestada ka vähem meeldivate tõsiasjadega. Kui piibel kirjutab, et keegi ei saa teenida kahte isandat - Te ei saa teenida Jumalat ja mammonat, siis, nii see on! See kehtib ka minu kohta.

Võibolla suudab üksik kristlane elada õhust ja armastusest, kuid pere puhul pere liikmed seda tõde ei mõista ja sellega nalja ei tehta - õigemini visatakse üksnes nalja. Kui kristlasel on pere, siis võite kindel olla, et teie käest küsitakse: "Süüa tahan!" või "Mis täna söögiks on?" või "Kas sa poes käisid?" jpm. Tuleb kanda hoolt oma pere liikmete eest nii hästi kui võimalik on ja see on kristlasele usaldatud ja tema eesõigus. Piibel kirjutab "kui aga keegi omaste ja kõige lähedasemate eest ei hoolitse, siis see on salanud ära usu ja on halvem kui uskmatu" (1Tm 5:8). Karm sõna. Aga tõde! Nõnda siis on minu aeg läinud mammona teenimiseks ja nii see on.

Mis tööd ma teen?

Tellimusi on ja tuleb juurde ja ei saa öelda, et need oleksid oma olemuselt kuidagi lihtsamad. Ikka on nii, et tööülesanded muutuvad üha keerulisemaks ja püstitatud ülesanded on aeganõudvamad - väga töömahukad. Sisuliselt on minu töö turundus ja SEO ehk otsingumootoritele optimeerimine.

Hetkel on töös mitu projekti. Kuid senisest keerulisem ja mahukam on Rolla OÜ autokooli uue kodulehe analüüs. Selle tellimuse juures on üle 30 (!!!) märksõna. Pooled neist märksõnadest aga fraasid nagu näiteks autojuhi ametikoolitus, veoautojuhi ametikoolitus, veoautojuhi täiendkoolitus, bussijuhi ametikoolitus, bussijuhi täiendkoolitus, taksojuhi ametikoolitus ja taksojuhi täiendkoolitus, aga ka autojuhi kutsetunnistus, autojuhi tööaeg, autojuhi töö ja puhkeaeg, sõidumeeriku kasutamine jt. See on väga põnev projekt ja saab näha, kuidas Google otsingumootor seda kodulehte premeerib ehk indekseerib ja milliste võtmesõnadega see Google otsingutulemuse esikümnesse kõigepealt jõuab.

Otsingumootoriturundus ja SEO on iseenesest väga töömahukas ja nõuab süstemaatilist planeerimist. Keegi ei tea, milline on Google algoritm peale Google enda, seetõttu iga uus töö on tegija jaoks teatud riski võtmine ning väljakutse internetiturunduses. Kui omaltpoolt kõik võimalik ära teha, siis on võimalik tulemust ette näha ja seda soovitud suunas juhtida. Ent Google otsingumootori edetabel ei ole graniidist ja see muutub iga päev ning veel enam hakkab see muutuma uue Google Gaffeine index puhul. Saab näha mis siis juhtuma hakkab.

Kommentaare ei ole: