neljapäev, 22. aprill 2010

Maailma 10 kummalist kirstu igale maitsele

Öeldakse, et selles maailmas on vaid kaks kindlat asja, need on surm ja maksud, aga inimene maetakse kirstus, olgu siis kas ilmalik või kristlik matus. Kristlik kultuur ja kristlik ajalugu mäletab kirstu kui igavat ja traditsioonilist puukasti, kuid mitte kõigi jaoks!

1. Kellele iganes see kirst oli mõeldud, ilmselt armastas ta napsitada. Ei imesta, kui ta sai kaasa klaasi ja pudel Chardonnay veini.


2. See näeb välja üsna väike kirst, aga võib ette kujutada, et selle sai vampiiri võsu, Dracula fänn.


3. UFC - tundmatu lendav kirst.

4. See ei ole urn, vaid perfektne täispuidust munakirst. Kas lahkunu peab alati olema horisontaalasendis? Ka vertikaalne asend sobib matmiseks. Kena muna!



5. Kumb oli ennem, kas kana või muna? Võta sa kinni. Aga pole kahtlustki kui tellija sümpaatia kuulus lindudele, siis sobib teda matta ka kanakirstus. Selleks ei peagi alati farmer olema.


6. John Lennon oleks sellise kirstu üle õnnelik olnud. Seda muidugi ei tea kas pill on ka hääles, aga miks ka mitte? Kaks kärbest ühe hoobiga! Matuse muusika ja kirst ühes elemendis. Meil on kombeks haua ümber pikalt jorutada, kuid mujal minnakse laiali pärast kirstu hauda laskmist. See ei tähenda, et muusiku looming läheb hauda kaasa, ei lähe! See elab edasi oma elu.

7. Kes selliselt maetakse: kalamees või maffia boss? Või Joona? Joona "nahas" küll ei tahaks olla. Kellele sest enam kasu olekski?


8. Ka Pähklipureja peaosatäitja saab oma koha.


9. Kristlik kirst? Ma eeldan, et see kirst on agnostiku jaoks.


10. Mis selle kirstuga öelda tahetakse? "Bon voyage!"? Imeline ananassi viisakus!

Kommentaare ei ole: