pühapäev, 28. veebruar 2010

Kummaline usk: Malta kirikute kellad

Täna on maailm lahti kõigile ja iga eestlane võib minna sinna, kuhu iganes süda kutsub. Inimesed reisivad ringi ja puutuvad kokku nähtuste ja esemetega, mille kohta võiks kokkuvõtvalt öelda: "Kummaline!" Tuleb välja et maailmas on palju kummalisi asju! Ka religioonis ja kristluses kohtab palju kummalist, mille otstarbekus või vajaduses tekib paratamatult küsimus: "Milleks seda vaja on?" Seoses sellega kuulutan avatuks sarja "Kummaline usk".

Sarja esimene teema: Malta kirikute kellad.

Igal pool kus te satute, kohtate kirikuid. Kohalikud väidavad, et Maltal on sama palju kirikuid kui aastas päevi. Ma isiklikult pole seda statistikat teinud, aga võib-olla tõesti. Kui aga nii, siis on see saareriik tõepoolest väga usklik.

Paljud nendest kirikutest on ehitatud väga suurejooneliselt (katedraalid), paljud neis asuvad teineteisele väga lähestikku ja tekib küsimus, miks nii. Kuid tänase postitusega tahan juhtida tähelepanu Malta kirikute kelladele.

Kui te tähelepanelikult vaatate, siis te märkate, et neid on kaks. Paremal ja vasakul pool.

Kui te aga veelgi tähelepanelikum olete, siis te märkate ka seda, et kellaaeg erineb. Esimene mõte käib peast läbi, et ehk siis üks näitab kohalikku aega ja teine näitab mõnda muud aega. Kuid see pole nii. Teine kellaaeg ei erine täisunni ega isegi pooltunni, vaid minutite poolest.


Üks aeg on alati õige. Teine aeg on alati vale. See pidavat olema selleks, et kurat oleks segaduses ja ta ei teaks, millal algab jumalateenistus!

Kommentaare ei ole: