pühapäev, 21. veebruar 2010

Google virtuaalreis: rongiga Moskvast Vladivastoki


Ohhoo - mis lahedaid asju ikka tehakse!

Googles saab sõita rongiga Moskvast Vladivastoki!

Google on koostöös Vene raudteefirmaga riputanud üles kogu Trans-Siberi teekonna videovaated ja klipid rongiaknast, kus saab virtuaalselt kaasa reisida ja ülevaate sellest, milliseid jõgesid ületatakse, steppe läbitakse, linnu ja metsasid nähakse, saab erinevatele vaatamisväärsustele klikkides. "Näiteks vaadata Volgat silla pealt ja Baikali järve kaldapealselt. Enam kui 9000 kilomeetrit, kaks maailmajagu, seitse ajavööndit, 80 linna ja muud asulat." EPL.

Mul pole olnud võimalust sõita rongiga seda vahemaad, aja kokkuhoiu tõttu eelistasin lennata, küll aga soovitan seda vahemaad läbida just rongiga, see võtab aega umbes 7 päeva. Lennukiga lendab vahemaa Moskavast Vladivastoki umbes 7 tunniga. Olen seda läbinud neljal korral. Isegi lennukiaknast alla vaadatuna on see erakordne vaatepilt!

Lendamisel läänest itta ja vastupidi võite kogeda ajafaktorit. Ühtepidi lendad ajale vastu ja teistpidi lendad ajaga võidu. Ühtpidi "kaob" aeg käest, teistpidi jääb aeg "seisma".

See on nagu ajas rändamine. Igal juhul isegi lennukiga üle Venamaa avaruste sõites on võmas tunne, aga usun, et rongiga sõites on see omamoodi elamus. Kes sõitnud on, need teavad, et sõidu ajal saab rongi kupeest sinu uus kodu, ja naabritest su "sugulased" ja sõbrad :)

Klipid, fotod, kaardid. Reisile saad siit: Google Moskow-Vladivastok

Bon voyage!

Kommentaare ei ole: